Ajankohtaista

 

Paimionjoki-yhdistyksen hallitus kaudelle 2018-2019 kokoontui ensi kertaa helmikuun alussa. Voit lukea hallituksen kokoonpanon tästä tiedotteesta.

Iktyonomi Ville Ojalan koordinoima Kalaisia koskia Paimionjokeen -hanke on päättynyt 31.12.2017. Hanke oli Varsinais-Suomen jokivarsikumppanit Leader-toimintaryhmän osarahoittama. Loppuraportin ja maksatushakemuksen laatiminen ovat parhaillaan työn alla. Tästä voit lukea hankkeen taimenistutuksista ja istutuspaikkojen sähkökoekalastuksista Paimionjoella 2017.

Koko Suomen kattava vesienhoitosuunnitelma päivitetään kaudelle 2022-2027 ja sidosryhmien kuuleminen on käynnistynyt tammikuussa. Nykyinen vesienhoitosuunnitelma ulottuu vuoteen 2021 saakka. Lue lisää tärkeästä aiheesta tästä linkistä.

Saaristomeren Suojelurahaston rahoittama ja Lounais-Suomen vesiensuojeluyhdistyksen ja Paimionjoki-yhdistyksen yhteistyönä suunniteltu kosteikko Someron Sylvänän kylään on hyvä esimerkki moniarvoisesta vesiensuojelutyöstä, jossa yksityisellä maanomistajalla on tärkeä rooli. Lue lisää...

Lue Luonnonvarakeskuksen raportti vuonna 207 Someron Painio-järvellä suoritetusta verkkokoekalastuksesta
"Kalaston perusteella arvioituna Painion ekologinen tila on viime vuosina ollut vähintäänkin hyvä"

Paimionjoki-yhdistyksen toiminnanjohtajana on 1.12.2017 aloittanut Elina Tuomarila. 

 

Menneet tapahtumat