Ajankohtaista

KANSALAISOPISTOSARJA 2018-2019

Järjestämme syyskaudella 2018 ja kevätkaudella 2019 Paimionjoki-sarjan vesistöalueemme kansalaisopistoissa. Auranmaan kansalaisopiston luentotilaisuudet ovat tältä osin valmistuneet ja ohjelman voi ladata tästä. 

Ohjelma Paimio-opistoon, Somero-opistoon ja Liedon opistoon valmistuu toukokuun aikana. 

 

PAIKAN MERKITYS -SEMINAARI 7.-8.6.2018

Paimionjoki-yhdistys ja Liedon Vanhalinna järjestävät yhteistyössä kesäkuun alussa 7.-8.6. kaksipäiväisen PAIKAN MERKITYS - seminaarin teemoina paikan merkitys, yhteisöt ja osallisuus kulttuuriympäristöissä. Seminaariin liittyy opastetut yleisöretket Ravattulan Ristimäelle, Paimion Oinilan jokilaaksoon, Hevonpään laavulle ja Rekottilan linnavuorelle. 

Seminaaripaikkoina toimivat Liedon Vanhalinna ja Askalankoskella Paimiossa sijaitseva Askalan Ketotalo. 

 

Maakunnissa on käynnissä useita reitistöhankkeita ja haluamme nostaa esiin paikkojen erilaisia merkityksiä ja paikallisyhteisöjen rooleja kohteiden ylläpitäjinä ja hoitajina. Millaisia uusia näkökulmia voimme yhdessä löytää erilaisten kohteiden hoitoon ja kehittämiseen? Mitä osallistuminen ja osallistaminen tarkoittavat käytännössä? Entä millaisia merkityksiä paikat saavat? 

 

Seminaarin kohderyhminä ovat kaikki kotiseututyöstä, kulttuuriympäristöistä, luonnonympäristöistä ja kulttuurireiteistä kiinnostuneet yksityiset henkilöt, yhdistykset, kansalaisjärjestöt, seurakunnat, kunnat ja kaupungit. 
Ilmoittautuminen 25.5. mennessä: katso koko ohjelma ja ilmoittaudu mukaan! 
Paikan merkitys ohjelma & seminaaripaikat- ja retket.
 

YHDISTYKSEN TYÖHUONE SOMEROLTA PAIMIOON
Paimionjoki-yhdistyksen toimisto/työhuone muutti maaliskuussa 2018 Somerolta Paimioon. Työpiste sijaitsee Paimion kaupungintalolla, 2. krs. Sovi tapaaminen ennakkoon, puhelin 0400 211 857/Elina Tuomarila. 

Paimionjoki-yhdistyksen hallitus kaudelle 2018-2019 kokoontui ensi kertaa helmikuun alussa. Voit lukea hallituksen kokoonpanon tästä tiedotteesta.

Iktyonomi Ville Ojalan koordinoima Kalaisia koskia Paimionjokeen -hanke on päättynyt 31.12.2017. Hanke oli Varsinais-Suomen jokivarsikumppanit Leader-toimintaryhmän osarahoittama. Loppuraportin ja maksatushakemuksen laatiminen ovat parhaillaan työn alla. Tästä voit lukea hankkeen taimenistutuksista ja istutuspaikkojen sähkökoekalastuksista Paimionjoella 2017.

Koko Suomen kattava vesienhoitosuunnitelma päivitetään kaudelle 2022-2027 ja sidosryhmien kuuleminen on käynnistynyt tammikuussa. Nykyinen vesienhoitosuunnitelma ulottuu vuoteen 2021 saakka. Lue lisää tärkeästä aiheesta tästä linkistä.

Saaristomeren Suojelurahaston rahoittama ja Lounais-Suomen vesiensuojeluyhdistyksen ja Paimionjoki-yhdistyksen yhteistyönä suunniteltu kosteikko Someron Sylvänän kylään on hyvä esimerkki moniarvoisesta vesiensuojelutyöstä, jossa yksityisellä maanomistajalla on tärkeä rooli. Lue lisää...

Lue Luonnonvarakeskuksen raportti vuonna 207 Someron Painio-järvellä suoritetusta verkkokoekalastuksesta
"Kalaston perusteella arvioituna Painion ekologinen tila on viime vuosina ollut vähintäänkin hyvä"

Paimionjoki-yhdistyksen toiminnanjohtajana on 1.12.2017 aloittanut Elina Tuomarila. 

 

Menneet tapahtumat