Paimionjoen luontokohteita

Paimionjoki-yhdistys on tehnyt yhteistyössä maanomistajien, paikallisten yhdistysten, kuntien ja seurakuntien kanssa maisemanhoitotöitä vuodesta 2012 lähtien. Näihin yhteistyöllä ja talkoilla perusparannettuihin maisemakohteisiin on liittynyt kiinteänä osana tavoite Paimionjoen saavutettavuuden kehittämisestä.

Jokipolut ja yhteiset rannat

Tavoitetta tukemaan Paimionjoki-yhdistys on perustanut yhteistyössä maanomistajan, Koskenkartanon omistajan ja kunnan kanssa Koskenkartanon jokipolun Kosken Tl kuntaan osana Leader -kehittämishanketta. Jokipolku on kaikkien käytettävissä. Samoin Kosken Tl kunnan Myllyrannassa näkyy Paimionjoki-yhdistyksen kädenjälki. Yhteistyössä Koskelaisseuran, kunnan, maaseutuopisto Livian ja paikallisten ihmisten kanssa on kohennettu rannassa sijaitsevaa nuotiopaikkaa ja aluetta kiertävää luontopolkua. 

Tarvasjoella Juvan voimalaitoksen ympäristössä tehtiiin vuonna 2014 osana Leader -kehittämishanketta maisemanhoitotöitä yhteistyössä maaseutuopisto Livian ympäristönhoidon opiskellijaryhmän kanssa. Yhteistyössä olivat vahvasti mukana Koskienergia Oy ja Tarvasjoen kunta sekä kotiseutuyhdistys Tarvaiset.

Keväällä 2016 Juvalle rakennettin rinneportaat helpottamaan joen äärelle pääsyä kävellen tai kanootein. Portaat suunniteltiin yhteistyössä paikallistahojen ja Nautelankosken museon kanssa. Koskienergia Oy:n sponsorointi mahdollisti portaiden rakentamisen.

Paimionjoen pääuoman maisemaan ja sivupurojen varrelle on kehittymässä ja osittain jo rakentunut jokipolkujen reitistö, joita joko Paimionjoki-yhdistys ylläpitää yhteistyössä paikallistahojen kanssa tai paikalliset yhdistykset ovat itse perustaneet polkuja tai kohentaneet ympäristöä historiallisessa, kerroksellisessa maaseudun kulttuuriympäristössä. Yhteistä näille kohteille on Paimionjoen pääuoman tai sen sivupurojen läheisyys.

Olemme listanneet näitä kohteita löydettäväksesi ja päivitämme uusia polkuja ja kohteita sen mukaan, kun niitä syntyy.

Paimion Askalan keto ja katajarinteet

Liedon Tarvasjoen luontopolku

Marttilan luontokohteet

Kosken polut ja koskimaisemat

 

Tule löytöretkelle - tule Paimionjoelle!

Oletko kiinnostunut hoitamaan olemassa olevia kohteita, perustamaan uusia tai järjestämään talkoita? Ota yhteyttä!