Vastaa haasteeseen, koululle vesitutkimus -laukku
Vastaa haasteeseen, koululle vesitutkimus-laukku!

Koulujemme lähivedet

Koulujemme lähivedet -toimintamallissa koulu valitsee oman lähivetensä ja oppilaat tekevät sen äärelle tutkimusretkiä lukuvuoden aikana. Paikallisia yrityksiä, järjestöjä ja yhdistyksiä voi kutsua yhteistyöhön suunnittelemaan, tukemaan ja toteuttamaan toimintaa.

Paimionjoki-yhdistys on mukana viemässä eteenpäin Koulujemme lähivedet -toimintaa yhteistyössä Rauman kaupungin, Valonian, Aurajokisäätiön, Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ja Suomen ympäristökeskuksen kanssa. Lue lisää

 

8.3.2017 Liedon Tarvasjoella lähes 40 Koulujemme lähivedet -projektista kiinnostunutta! Lue lisää

Tilaisuuden esitykset

 

Koulut tarttuivat haasteeseen  (Ympäristö NYT -tiedote 9.1.2017)

Tartu haasteeseen, koululle vesitutkimus-laukku

 

 

 

Lasten Jokipäivätjokipaivat2

Paimionjoki-yhdistys ry:n järjestämillä luontoleiripäivillä tutustutaan Paimionjoen vesistöalueen rantojen ympäristöihin.

Seuraa Lasten jokipäiviä Facebookissa ja saat ajankohtaisimmat uutiset suoraan itsellesi

 

 

Lasten Jokipäivät 2017

Jokipäivät järjestettiin 1.8. Tarvasjoen luontopolulla, 3.8. Kosken Myllyrannassa ja 8.8. Someron Pitkäjärven uimarannalla yhteistyössä Lounais-Suomen vesiensuojeluyhdistyksen sekä paikallisten yhdistysten ja toimijoiden kanssa.

Mitä päivien aikana tapahtuikaan?

 

Lasten Jokipäivät 2016  

Jokipäivät 2016 järjestettiin Paimion leirikeskus Rantalassa 11,-12.8.2016. Kaksipäiväisen luontoleirin aikana tutustuttiin rantaympäristöön luonto- ja vesistötutkimuksin. 

Leirikirje

 

Lasten jokipäivät 2015

SSS 31.7.2015

 

Lasten Jokipäivät 2014

Jokipäivät järjestettiin  Somerolla 2.6., Koskella 3.6., Tarvasjoella 4.6., Marttilassa 9.6. ja Pöytyällä 11.6. Leiripäivät kaikilla paikkakunnilla klo 10–14. 

Leirijuliste

 

Lasten Jokipäivät 2013

31.7.-8.8.2013. Lasten Jokipäivät 2013 olivat Paimionjoki tutuksi- hankkeen yksi kohokohta. Päivän mittaiset elämykselliset jokipäivät toteutuivat Somerolla Akustipuiston ympäristössä Kirkkojärven rannalla, Koskella Myllyrannassa, Pöytyällä Karinaisissa Tarvasjoen rannalla, Paimiossa Sahanrannassa (nyk. Jokipuisto) ja Sauvossa Karunan kalliorannassa. Marttilan ja Tarvasjoen jokipäivät jouttiin perumaan vähäisen ilmoittautujamäärän takia. Jokipäivien tavoitteena oli elämyksellisyys jokiluonnossa – leikin ja omatoimisen tekemisen kautta oppiminen.

Päivien ohjelma

Kurkkaa tarkemmin Päivien ohjelmaan