Paimionjokilaakson näkymää Oinilan jokipolulla
Oinilan jokipolku, Paimio

 

Paimionjoki-yhdistys on toteuttanut Paimioon uuden luontopolun, Oinilan jokipolun. Polku kulkee keskustan alueella aivan Paimionjoen äärellä. Toteutuksen on mahdollistanut yhteistyö Paimion kaupungin, yksityisten maanomistajien ja toimintakeskus Apilan kanssa. 

Polun lähtöpiste löytyy Apilan pihamaalta, osoite Sähköyhtiöntie 4, Paimio. Polun alussa on nuoliviitta osoittamaan lähtösuuntaa. 
Kevään 2019 aikana polulle valmistuu info- ja opastaulut, joiden valmistamiseen Paimionjoki-yhdistys on saanut avustusta Varsin Hyvä ry:ltä. 

Polku avataan yleisölle 28.10.2018, mutta sen rakenteiden valmistamista jatketaan vielä marraskuun 2018 puolella. Tavoitteena on jatkaa yhteistyötä paikallisten yhdistysten ja kaupungin sekä maanomistajien kanssa polun ja sen ympäristön edelleen kehittämiseksi.

Oinilan jokipolku ei ole esteetön polku: profiili on osittain jyrkkä ja maasto on epätasainen, siis perinteinen luontainen polku. Olemme luoneet polulle tukirakenteita helpottamaan ojien ylityksiä ja kulkemista jyrkillä rinneosuuksilla. Polun rakenteita kehitetään jatkossa edelleen, kun saadaan kerättyä tarkempaa käyttäjätietoa, palautetta ja kävijämääriä. Polku on tarkoituksella luotu luonnonläheiseksi, jotta siellä voi kokea yksin ja yhdessä Paimionjoen vesistön ja maiseman erityisyyden. Parhaiten polulla pärjää kumisaappaat tai kunnon retkikengät jalassa. 

On syytä myös muistuttaa kävijöitä siitä, että kuljemme sekä Paimion kaupungin omistamalla että yksityisten omistamilla maa-alueilla: pidetään yhdessä huolta siitä, että arvokas lähiluontomme pysyy roskattomana ja kunnioitamme maanomistajien työtä ja omaisuutta. Viljellyllä, oraalla olevalla pellolla ei saa kulkea, vaan on pysyttävä selkeästi pientareen puolella. 

Polun huollosta ja ylläpidosta vastaa Paimionjoki-yhdistys: jos sinulla on ideoita tai haluat osallistua polun ylläpitoon, ota yhteyttä!