knaapinkoski
Liedon Tarvasjoen luontopolku

Kotiseutuyhdistys Tarvaiset ry:n perustama luontopolku kiemurtelee noin kahden kilometrin pituisen matkan vaihtelevassa Tarvasjoen maastossa. Luontopolun varrellla on koettavissa yksi hienoimmista Paimionjoen valuma-alueen koskista. Tarvasjoki on Paimionjoen suurin sivujoki. Vuonna 2015 Tarvasjoki liitettiin Liedon kuntaan. Liittymisen seurauksena Nautelankosken museon toiminta näkyy nyt myös Tarvasjoella.

Tarvasjoen luontopolku on helposti saavutettavissa Tarvasjoen keskustasta käsin. Polku lähtee ns. Kertun tuvan pihasta. Tarvaiset kunnostaa ja ylläpitää tupaa ja sen puutarhaa entisen omistajan muistoa vaalien.

Luontopolku on hyvin viehättävä ja sinne kannattaa lähteä yksin, kaksin tai perhekunnittain. Polun varren luontotaulut kertovat alueen kasvillisuudesta ja historiasta, mm. 1920 -luvulla joen äärellä, luontaisen amfiteatterin suojissa järjestetyistä laulujuhlista.

Paimionjoki-yhdistys yhteistyössä paikallistahojen kanssa rakensi keväällä 2016 Juvan voimalaitoksen jyrkkään savirinteeseen portaat kulkemista helpottamaan. Pitkän tähtäimen tavoitteena on maisemareitti Juvalta aina Askalaan saakka yhdistäen niin Paimionjoen virkistyskäyttöä kuin alueen maisema- ja kulttuurihistoriaa.

Tutustu luontopolkuun

Video luontopolusta

 

Tarvasjoen luontoplku  luontopolku2